Fortuna – Lokkans Godinja 2022

Kultur » Amatører stod for årets mest sete forestilling » Bornholm.nu

Årets julegave til bornholmerne

Som julegave til bornholmerne viste Tv2Bornholm i 2022 Bornholmsk Amatørscenes flotte forestilling “Fortuna – Lokkans Godinja”. Indslag kan ses i Tv2Bornholmswebarkiv i 5 år, hér:

Nyheder (video) (tv2bornholm.dk)

Teatertruppen – Fortuna Lokkans Godinja (video) (tv2bornholm.dk)

Fortuna Lokkans Godinja (video) (tv2bornholm.dk)

Pressemeddelelse, 16. november 2022

Endnu en glædelig nyhed fra Bornholmsk Amatørscene.
Det er igen en meget glad og stolt formand, som kan meddele at legatbestyrelsen for Brdr. E., S & A. Larsens Legat har bevilget en legatportion på kr. 15.000,- til de helt nye kostumer, som Bornholmsk Amatørscenes har fået kreeret til forestillingen ”FORTUNA – Lokkans Godinja”, og som i disse dage opføres på Rønne Theater.
Ydermere har vi i forvejen fået kr. 20.000,- fra Sparekassen Bornholms Fond, kr. 25.000,- fra Bornholms Brand og kr. 3.000,- fra DATS Støttepulje, som vi her endnu engang siger stor tak for.
Som meddelt tidligere, så har Bornholmsk Amatørscene altid tidligere anvendt rigtig gamle ”kostumer” – brugt tøj fra donorer/private personer gennem mere end 50 år. Det vil sige brugt tøj, som nu er temmelig slidt, og som ikke kan repareres eller sys om mere, tøj som måske er 75 – 90 år gammelt.
I forestillingen, der udspilles omkring år 1898, spiller skuespillerne i så historisk korrekte og troværdige kostumer, som overhovedet muligt, og det har taget megen tid og brug af dygtige kræfter, som beskrevet tidligere.
Den meget dygtige og professionelle teaterskrædder Pernille Vestergaard, som er udlært fra det Kgl. Teater og Dansk Scenekunstskole, og som har sit eget firma Gevandt i Sjøgaarinj i Rønne har syet kostumerne, og vi hører rundt omkring, at det er meget fine kostumer.
Det har taget lang tid at lave disse kostumer, derfor kom prisen for de helt nye kostumer til at beløbe sig til kr. 97.000,-.
”Fortuna – Lokkans Godinja”, som er skrevet af Morten Poulsen, opføres fortsat på scenen på Rønne Theater i dagene 16/11, 17/11, 19/11, 20/11, 22/11, 24/11 og 25/11. Hverdage kl. 19.30. Der er fortsat ledige pladser i salen – dog er lørdag den 19/11 og søndag den 20/11 kl. 15.00 udsolgte.
Billetter kan købes i Billetten på Rønne Theater mellem kl. 15 – 17 og på
www.bornholmbilletten.dk

Med venlig hilsen
Bodil Lundqvist
Formand for Bornholmsk Amatørscene

https://tidende.dk/kultur/bornholmsk-amatoerscene-svoemmer-i-fondsdonationer/127543

Tv2Bornholms indslag fra premiereaftenen

“Det er fantastisk.” at spille teater på bornholmsk, er blandt dét, en af vores nye unge skuespillere siger til Tv2Bornholm. Se med hér:

https://play.tv2bornholm.dk/?

Teater på bornholmsk er mere end ord

Det kan du læse om i dette interview med Maria Pauk Mosegaard.

https://tv2bornholm.dk/artikel/teater-paa-bornholmsk-er-mere-end-ord

Det hele spillede ved premieren

Bornholms Tidende skrev sådan:

Torsdag aftens repremierepå “Fortuna – Lokkans Godinja” på Rønne Theater forløb på bedste vis, og de gode folk i Bornholmsk Amatørscene kan roligt klappe sig selv på skuldrene. …

https://tidende.dk/kultur/det-hele-spillede-trods-narrafassa-og-kvinjfolkatadder/

Fortuna er allerede blevet en klassiker

ifølge netavisen Bornholm.nu

https://bornholm.nu/kultur/fortuna-er-allerede-blevet-en-klassiker/

Bornholmsk vender tilbage til de skrå brædder – dæmmeså!

Sådan skrev Bornholms Tidende:

Normalt opfører Bornholmsk Amatørscene et teaterstykke hvert andet år, men på grund af corona er det ikke sket siden 2018. Torsdag er der dog repremiere på “Fortuna – Lokkans Godinja”, som foreningen i 2012 havde verdenspremiere på. …

https://tidende.dk/kultur/bornholmsk-vender-tilbage-til-de-skraa-braedder-daemmesaa/

Kulturkalenderen

En smagsprøve på “Fortuna Lokkans Godinja” i Tv2 Bornholms kulturkalenderen kan ses hér: https://play.tv2bornholm.dk/?area=specifikTV&id=853497

De vandt billetter på Facebook

Via Bornholmsk Amatørscenes Facebookside har der været der mulighed for at vinde to af salens allerbedste billetter til premiereforestillingen d. 10. november. https://www.facebook.com/groups/166452763474829

Tillykke til vinderne. Vi glæder os til at se jer i teateret.

Nye ansigter i ‘Lokkans Godinja’

Efter en coronapause på fire år* er Bornholmsk Amatørscene (BA) nu gået i gang med prøverne og forberedelserne til de kommende opførelser af den bornholmske komedie ‘FORTUNA – Lokkans Godinja’. Stykket, der samtidig markerer BA’s  50 års jubilæum, er skrevet af Morten Poulsen fra Nexø i 2012, hvor foreningen også sidst opførte komedien på Rønne Theater.
Handlingen foregår i tiden omkring 1898 og er i fem akter – varighed ca. 2½ time, inkl. pause. Instruktion står Brian Horst Sørensen for. Der er premiere på Rønne Theater torsdag den 10. november og det spiller til og med fredag den 25. november 2022.
BA har opført adskillige andre bornholmskskrevne stykker/komedier i de 50 år, BA har eksisteret, hvorfor vi denne gang har valgt Morten Poulsens stykke, som kun er opført én gang på 10 år.
Amatørscenen har desuden efter lang tids søgen endelig fundet en ung mand, som kan det bornholmske sprog, til “førsteelskeren”s rolle – og der er kommet nye folk til i andre af rollerne, ligesom det bliver i helt nye kostumer og i en ny og anderledes scenografi end i 2012. Der er dermed lagt op til en helt fantastisk forestilling!
Billetsalget begyndte den 1. september. Læs mere på www.bornholmbilletten.dk
*) BA spiller hvert andet år, i lige år, på Rønne Theater, hvilket er årsagen til, at to corona-år blev til fire års pause for BA.

Vi glæder os meget.

I kan se et lille indslag fra Tv2/Bornholm fra 08-06-2022 hér: Bornholmsk Amatørscenes kommende forestilling præsenteret på Rønne Theater

?